Oficiální stanovisko obce Nahořany k navrhovanému obchvatu přes správní území obce Nahořany

Vážení občané,

jak jistě víte v Novém Městě nad Metují se ve dnech 5. a 6. 10. 2018 společně s volbami do zastupitelstva města a senátu uskuteční také referendum o řešení tranzitní dopravy v Novém Městě nad Metují.

V posledních dnech jsem byl dotazován občany naší obce, ale i občany Nového Města nad Metují, na stanovisko obce Nahořany k tomuto tématu. Považuji za nezbytné velmi zásadně reagovat na nepravdivou informaci, kterou Přípravný výbor novoměstské veřejnosti předkládá. Přípravným výborem je tvrzeno, že s vedením obce Nahořany bylo komunikováno a obec Nahořany nemá námitek k vedení trasy v referendu navrhovaného obchvatu přes správní území obce Nahořany.

Skutečnost je ale zcela opačná:

1) Zastupitelstvo obce Nahořany již dne 14. 4. 2014 pod značkou č. 23/2014 vydalo NESOUHLASNÉ stanovisko s návrhem územní rezervy obchvatu Nového Města nad Metují přes správní území obce Nahořany.

2) S vedením obce Nahořany nikdo ze strany Přípravného výboru nikdy v období let 2014-2018 o této problematice nekomunikoval, ani se na názor obce Nahořany nedotazoval.

3) Pro vedení obce Nahořany je stanovisko ze dne 14.4.2014 závazné a oficiálně se s tímto nesouhlasem ztotožňuje a na tomto nesouhlasu setrvává.

V Nahořanech dne 2. října 2018

Josef Hlávko
starosta obce Nahořany

Datum vložení: 2. 10. 2018 0:00
Datum poslední aktualizace: 2. 10. 2018 0:00
Autor: Mgr. Lucie Kunteová

Informace e-mailem

Novinky e-mailem

Rozklikávací rozpočet

Rozpočet

Překlad (translations)

Po Út St Čt So Ne

Sledujte informace z našeho webu na svých chytrých telefonech. Využívejte naši novou mobilní aplikaci – V OBRAZE.
Volně ke stažení: